Història

Descobreix la nostra trajectòria des dels orígens fins a l'actualitat.

ELS INICIS

Fundació a La Vall de Bianya

1947

Comença l'aventura d'Esteban Espuña elaborant fuets i llonganisses, amb receptes úniques i artesanals, en una masia de la comarca de la Garrotxa, a La Vall de Bianya.

Trasllat a Olot

1949

El bon acolliment dels seus productes permet traslladar-se a Olot, on amplia l'assortiment amb l'elaboració de productes cuits.

Planta Multiproducte

1960

La companyia comença a establir les seves bases i inaugura la primera fàbrica pròpia, l'actual planta Multiproducte d'Olot, on avui dia se situa la seu central.

Nova etapa

1968

Arriba el moment de començar a elaborar pernil curat gràcies a l'adquisició de l'empresa Gou Terrades, a Olot. A més de l'elaboració de xoriços.

CREIXEMENT

Relleu generacional

1975

Arriba la segona generació Espuña a la direcció de l'empresa, Xavier Espuña, assegurant mantenir la tradició en l'elaboració d'embotits tradicionals.

Explorant línies de negoci

1978

Focalitzats en la tradició i la innovació, es fabriquen els primers embotits per a Lliure Servei a pes fix, com el Kicón.

Desenvolupament llescats

1989

El creixement de la gamma de productes implica la remodelació de les instal·lacions Multiproducte a Olot. Pioners en oferir embotits i pernil curat llescat.

Processos de certificació

1992

El camí a la venda internacional implica la certificació a nivell europeu per a iniciar el comerç intracomunitari.

Nous territoris

1999

El creixement internacional permet creuar l'Atlàntic amb la construcció d'una fàbrica Multiproducte a Pergamino (Argentina). Paral·lelament, s´incorpora la primera instal·lació de “pasteurització per altes pressions” que s´aplica al pernil cuit. És la primera línia instal·lada en el sector carni a nivell mundial.

ACTUALITAT

Nova planta producció

2005

Amb la nova fàbrica a Utrillas (Terol), ja són quatre les plantes de loncheado i pernil curat de Espuña repartides pel territori.

Innovació

2011

Sempre atents a les noves tendències, Espuña llança un nou producte que es converteix en Producte de l'Any: les Cañitas.

Adquisició de la planta a La Pobla de Lillet

2015

Planta especialitzada en l'elaboració de Toppings curats que garanteix les necessitats creixents de capacitat productiva.

Ampliant fronteres als EUA

2016

La venda de la planta de Pergamino (Argentina) permet la compra d'una planta als Estats Units (Gloversville).

Relleu generacional

2019

Esteve Espuña, tercera generació Espuña, entra a liderar la companyia continuant el llegat del seu pare. A la seva arribada es busca una nova mirada cap a la sostenibilitat, presentant un envàs -80% plàstic. A més del llançament de productes Vegan, adaptats a les noves tendències i necessitats de les persones consumidores.

Mirant al futur

2024

La família Espuña manté la propietat i continua supervisant les operacions. Espuña compta amb instal·lacions d'última generació per vendre a empreses de tot el món, oferint una experiència autèntica en els seus productes de xarcuteria.